Blog

3 redenen om vaker een compliment te geven

Blog 11: 3 redenen om vaker een compliment te geven
Juni 2017

about

Wanneer heb je voor het laatst een compliment gekregen? En wanneer heb je die voor het laatst gegeven, thuis of op je werk? Gek genoeg moet de gemiddelde persoon hier best lang over nadenken. Het zit op de een of andere manier niet in onze aard. Zeker als Nederlanders zijn wij vaak geneigd om te kijken wat nog beter kan of moet. Terwijl het geven van complimenten een heel goede gewoonte is!

Tijdens een van mijn recente programma’s zag ik dat de focus van de betrokken teams vooral lag op wat fout ging en wat beter kon. Dat was jammer, omdat er ook veel goed ging en daar weinig aandacht voor leek te zijn. Terwijl juist dat wat je aandacht geeft, groeit. Maar let op, dat geldt voor zowel de positieve als de negatieve zaken! Focus dus op wat goed gaat. Complimenten geven positieve energie!

Er zijn niet veel cijfers bekend over het effect van complimenten. De cijfers die er zijn, laten zien dat veruit het grootste deel van de werknemers die vertrekken dit doen vanwege gebrek aan waardering. En soortgelijke cijfers gelden voor klanten die op zoek gaan naar een andere leverancier vanwege gebrek aan aandacht. Uit een onderzoek van de Universiteit van Nijmegen naar zaken waar Nederlanders het meest gelukkig van worden, is gebleken dat het krijgen van een compliment op nummer vijf staat!

Wat mij betreft zijn de drie belangrijkste redenen om vaker complimenten te geven:

  • Complimenten activeren dopamine, het beloningscentrum van onze hersenen. Dit creëert een goed gevoel bij de ontvanger van het compliment.
  • Complimenten bestendigen gedrag. Door te benoemen welk gedrag je waardeert, zal de ontvanger van het compliment eerder geneigd zijn dit gedrag te herhalen.
  • Iedereen heeft behoefte aan waardering, en een compliment geven maakt dit expliciet. Het is dus een van de makkelijkste manieren om je waardering te laten blijken..

Wat is een goed compliment? Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat het geven van een goed compliment nog best lastig is. Een compliment dat gericht is op de persoon, bijvoorbeeld “Wat ben jij slim!”, geeft de ontvanger het gevoel alleen slim te zijn als hij slaagt en dus dom als hij faalt. Dit kan ertoe leiden dat de ontvanger zich zelfs slechter gaat voelen. Een goed compliment is dus niet gericht op de persoon, maar op het gedrag, bijvoorbeeld “Wat heb jij dat slim gedaan!”. Daarnaast wil je natuurlijk dat je compliment oprecht, persoonlijk en specifiek is. Het moet immers geen kunstje worden.

En wanneer geef je dan een compliment? Het liefst zo vaak mogelijk! Maar houd er rekening mee dat een compliment het meest effectief is op het moment zelf. Dus bijvoorbeeld meteen nadat die ene collega je zo goed heeft geholpen. Dan kan de ontvanger het compliment het best plaatsen.

Ik wil je hierbij oproepen om vandaag minimaal één compliment te geven. Thuis of aan die fijne collega, of gewoon aan iemand die je tegenkomt en jou blij maakt met iets wat hij of zij doet.

© Jorien Weerdenburg, juni 2018